Burgonyakrém-leves pirított kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Burgonyakrém-leves pirított kolbásszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 nagyobb krumpli
1 babér levél
3 cikk fokhagyma

1/2 mk. bors
1 dl tejföl
pici ecet
5 dkg Gyulai marha vastag kolbász
kevés zsír

*

Elkészítés:

A krumplit kockára vágva sós vízben felteszem főni a babérlevéllel  és a fokhagymával. Annyi vizet öntök rá, ami ellepi. Amikor megfőtt a krumpli kiveszem a babérlevelet és  a tejföllel együtt leturmixolom. Ekkor teszem bele a borsot, jól összeforralom. Lehúzóm a tűzről és pici ecettel savanyítom.  A kolbászkarikákat forró zsírban ropogósra pirítom és leves tetejére rakom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonyakrém-leves pirított kolbásszal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!