Burgonyafánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
75 dkg burgonya, 75 dkg liszt,5- 6 egész tojás, 30g friss élesztő, 1 dl tej, 1 tk cukor, 1 ek só , bőven olaj a sütéséhez

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A burgonyát egy evőkanál sóval vízben megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla, és burgonya nyomóval átnyomjuk és kihűtjük.  Az élesztőt cukros tejbe felfuttatjuk, és a hozzávalókkal eldolgozzuk, kicsit lágyasnak kell lenni a tésztának. Lisztezet táblára nyújtjuk 1,5 -2 cm majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a táblán  kelesztjük  40 percet. Előmelegített bő olajba sütjük ezt lehet édesen dzsem vagy ki mit szeret, és sósan is fogyasztani.

Burgonyafánk