Burgonya krémleves baconchips-szel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

bia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Burgonya krémleves baconchips-szel

Burgonya krémleves baconchips-szel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

kb 6 adaghoz:
fél póréhagyma
1-2 ek vaj
80 dkg krumpli
4 dl főzőtejszín
1-1,2 liter húsleves alaplé (leveskockából is jó)
bors,
25 dkg bacon

*

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
A bacont kis darabkákra vágjuk, majd egy serpenyőben piros-ropogósra sütjük.
Egy nagy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és kis lángon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük kb 7 dl alaplével, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.
Közben hozzáadunk kevés borsot, . Ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, és még  együtt főzzük rövid ideig.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonya krémleves baconchips-szel