Hozzávalók:
Burgonya: 800 g
Füstölt kolbász: 400 g
Zsír vagy étolaj: ízlés szerint
Vöröshagyma: 2 közepes
Tojás: 2 db
Rétesliszt: 200 g
Búzadara: 200 g
Só: ízlés szerint
Őrölt paprika: ízlés szerint
zeller levél: ízlés szerint
*
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát, szitán áttörjük.
Az apró kockára vágott kolbászt megsütjük, hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, és rózsaszínűre pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a burgonyához, megsózzuk ízlés szerint, és összedolgozzuk.
Ezután hozzákeverjük a tojást, és a réteslisztet, a búzadarát. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük.
Az így készült tésztából dió nagyságú gombócokat formálunk, és forrásban levő levesben megfőzzük.
Friss zeller levéllel díszítve tálaljuk.