Hozzávalók:
8  db zsemle
3 tojás
40 dkg liszt
¾ l tej
1 cs vaníliás cukor
porcukor szóráshoz
szóda v szénsavas víz
csipet só
3-4 ev k olaj
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
1.    Először elkészítem a tésztát
2.     A tojást elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval, majd beleszórjuk a lisztet is. Sűrű tésztát kapunk, amit legalább 1 órán keresztül pihentetünk.
3.    Majd annyi vízzel engedjük fel, hogy kb. tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Ha túl híg, tojással és liszttel sűrítsük.
Úgy számoltam hogy egy főre 2 db zsemlét vásárolunk, melyeket kb. 1 cm vastagra szeletelünk.Ha nem túl nagy a zsemle félbe is lehet vágni ,mint például  most én is így készítettem császár zsemléből. A zsemleszeleteket cukros vaníliás tejbe mártjuk, utána pedig  a palacsinta  tésztába  Forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Tálra szedve porcukoba kevert vaníliás cukorral meghintjük, adhatunk hozzá lekvárt is  Nagyon  finom  .
				
															
															