Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre
2 nagy savanykás alma
5 dkg liszt
2,5 dl étolaj a sütéshez
fahéjas porcukor a megszórásához
A palacsintatésztához:
1 tojás
10 dkg liszt
2 tk cukor
1 dl tej
0,5 dl víz no, ezt kihagytam belőle.
*
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk.
A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
Az olajat felforrósítjuk.
Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.