Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 db nagyobb alma
kb. 5 dkg liszt
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
10 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl tej
2 lapos teáskanál kristálycukor
kb. 0,5 dl szénsavas ásványvíz
étolaj a sütéshez
Sütés után megszórjuk:
kb. 3 evőkanál porcukor és
1 mokkáskanál fahéj keverékével
*
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük.
Az almákat meghámozzuk, majd a magházát kivájjuk, s kb.
1 cm-es szeletekre vágjuk.
Az alma karikákat belemártjuk a lisztbe, majd a palacsintatésztába, s utána megsütjük a forró olajban.
Egy nagyobb tányérra rakunk ketté hajtott konyhai papírtörlőt, erre rárakjuk a megsült almákat, hogy feligya az olajat.
Utána pedig átrakjuk egy másik tányérra a megsült almaszeleteket, s megszórjuk a porcukor és a fahéj keverékével.
Már melegen tálalható.