Bundás alma

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Bundás alma

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztàhoz:
1 db tojàs
10 dkg finomliszt
2 teàskanàl cukor
1 dl tej
0,5 dl vìz
Almàhoz:
4-5 db nagyobb alma édes-savanyú is lehet
finomliszt hempergetéshez
1-2 evőkanàl porcukor + 1 késhegynyí fahéj a szóràshoz
Sütéshez:
2,5 dl napraforgó olaj

*

Elkészítés:

1.
Az almàt meghàmozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikàkra szeljük.
Kevés lisztben megforgatjuk.
2.
A tojàsból, lisztből, cukorból, tejből és vízből palacsintatésztàt keverünk.
3.
Az olajat felfórrósítjuk.
4.
Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikàkat belemàrtjuk a palacsintatésztàba és forró olajban kb.
10 perc alatt mindkét oldalàt megsütjük.
5.
Papírtőrlőre szedjük.
6.
Fahéjas porcukorral meghintjük.

Bundás alma

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bundás alma

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!