Hozzávalók:
4 db felső csirkecomb
1 kisebb vöröshagyma
1 közepes paradicsom
fél db fehérpaprika
1 csomag bulgur (12,5 dkg)
1 evőkanál só
1 csipett őrölt köménymag
1 csipett fehérbors
2 evőkanál hidegen sajtolt lenolaj
http://grapoilashop.hu/
1 kb. 2 dl-es bögrényi zöldborsó
kb. 7-8 dl víz
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat.
A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe.
Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük a víz kb.
felével.
Beleszórjuk a bors, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát és azokat is belerakjuk.
Forrás után kb.
15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért néha megkevergetjük.
Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót.
Ráöntjük a többi vizet, s fedő alatt puhára főzzük még kb.
15-20 percig, közben többször megkeverjük.
Ha úgy látjuk, hogy még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit.
Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk alatta a gázt, de még kb.
5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és magá- ba szívja a nedvességet.
Én utána ki szoktam venni a paradicsom és a paprika darabokat.