Hozzávalók:
12,5 dkg bulgur (1 zacskó)
1 egész tojás
1 evőkanál kristálycukor
1,5 dl meleg tej
1 egész citrom héja
1 evőkanál hidegen sajtolt olivaolaj
http://grapoilashop.hu/
1 csipet só
2 evőkanál porcukor (tálaláshoz)
3 evőkanál baracklekvár (tálaláshoz)
*
Elkészítés:
A zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, majd kb.
8 percig főzzük.
Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba.
Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük.
Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb.
10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet.
Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojás sárgáját.
A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá és azt is belekeverjük.
Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben és hozzá öntjük ezt a masszát.
Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül.
Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni lapos fakanállal.
Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.
Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.