Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evökanál olvasztott vaj
3 dl langyos tej
Töltelék
25 dkg baracklekvár
Kenéshez
1 tojássárgája
*
Elkészítés:
az élesztőt a tej 1/3 részével + csipet cukor felfuttatni
-a tészta többi hozzávalóit összegyúrni
-bele a felfuttatott élesztőt is jól kidolgozni
-duplára kelesztjük
-miután megkelt kiboritjuk lisztezett deszkára kissé átgyurjuk,
–nyújtófával kb 30 cm sugarú körré nyújtjuk
-fánk szaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk
-mindegyik közepébe diónyi nagyságú lekvárt teszünk
-alul összecsipjük,gombócokat formálunk
-egy 26 cm átmérőjü kapcsos tortaformát kivajazuk és egymás után belehelyezzük a buktákat úgy ,hogy az oldalukat is megkenjük olvasztott vajjal
-ezután a tojássárgájaval kenjük le
-előmelegitett sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük
ha kihült porcukorral meghintjük