Hozzávalók:
A tésztához:
500 g rétesliszt
1 csomag friss éleszto
fél kk só
60 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 kk rum
250 ml tej
50 g Hera margarin
Toltelékhez:
szilva
fahéjas cukor
Kenéshez:
olaj
*
Elkészítés:
A lisztet, a vaniliás és kristálycukrot, a rumot, a sót, a tojássárgájákat, a tejet, az olvasztott Herat és az élesztot alaposan osszedolgozzuk. A tésztát enyhén meglisztezzuk, letakarjuk tiszta konyharuhával, és hagyjuk megkelni. Lisztezett deszkán szétsodorjuk a megkelt tésztát. Négyzetekre osztjuk, mindegyikre fél szilvát teszunk, megszórjuk fahéjas cukorral és kerek gombóccá formázzuk. Kizsírozott tepsire rakjuk és megkenjuk a tetejuket olajjal. Elomelegített sutoben 190 fokon aranysárgára sutjuk.