Bukta szilvával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Bukta szilvával

Bukta szilvával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
500 g rétesliszt
1 csomag friss éleszto
fél kk só
60 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 kk rum
250 ml tej
50 g Hera margarin
Toltelékhez:
szilva
fahéjas cukor
Kenéshez:
olaj

*

Elkészítés:

A lisztet, a vaniliás és kristálycukrot, a rumot, a sót, a tojássárgájákat, a tejet, az olvasztott Herat és az élesztot alaposan osszedolgozzuk. A tésztát enyhén meglisztezzuk, letakarjuk tiszta konyharuhával, és hagyjuk megkelni. Lisztezett deszkán szétsodorjuk a megkelt tésztát. Négyzetekre osztjuk, mindegyikre fél szilvát teszunk, megszórjuk fahéjas cukorral és kerek gombóccá formázzuk. Kizsírozott tepsire rakjuk és megkenjuk a tetejuket olajjal. Elomelegített sutoben 190 fokon aranysárgára sutjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bukta szilvával