Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg félfogós liszt vagy rétesliszt
3 teáskanál cukor
3 kiskanál só
1 vanília cukor
1 egész tojás
1 dl olaj
1 egész élesztő
3,5 dl tej-langyos-
meggydzsem
barack dzsem
*
Elkészítés:
A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá 3 tk. cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a vanília cukrot, a 3 kiskanál sót,az olajat és a tojást. Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Amikor összeállt, takard le, és meleg helyen, nagyjából egy fél óra alatt keleszd duplájára. Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat, majd kanalazz lekvárt a közepükre. Ezután tekerd fel a tésztadarabokat, a végeket pedig alaposan nyomkodd össze, nehogy a lekvár kifolyjon.(én gombóc alakura formáztam)majd kelesztem még fél órát.A buktákat 1 egész tojással pici tej keverékével lekenjük. Told be őket a hideg sütőbe, hogy addig is, míg az bemelegszik, keljenek még egy keveset. 180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha már aranybarnák.Nagyon finom !!!!