Hozzávalók:
4 csirkecomb
2 cukkini
liszt
tojás
prézli
só
zsír, vagy olaj a sütéshez
1 nagyobb kígyóuborka
1 kis fej hagyma
só
1/2 csokor kapor
3 dl tejföl
*
Elkészítés:
Először elkészítem a kapros tejfölös uborkasalátát. Az uborkát legyalulom, a hagymát vékony szeletekre vágom, együtt besózom kicsit, hagyom állni. Hozzáteszem a tejfölt, jól elkeverem, majd az apróra vágott kaport is hozzáadom. Hűtőbe teszem legalább 2 órára.
A csirkecombokat a forgónál kettévágom, bőrüket lehúzom, besózom. A cukkiniket kb. 2 cm-es karikára vágom, szintén besózom. Szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom a húsokat és a cukkini karikákat, majd bő zsírban, vagy olajban kisütöm. Előbb a combokat, amiket lefedek úgy sütöm, közben többször forgatom, a cukkiniket fedő nélkül sütöm. Krumplipürét készítek köretnek és a kapros, tejfölös uborkasalátával tálalom.