Bucik – kicsi, nagy

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Bucik – kicsi, nagy

Bucik – kicsi, nagy

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
1 evőkanál tejpor
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
2,3-2,5 dl víz
2 dkg élesztő
Kenéshez: 1 db

*

Elkészítés:

A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, összekeverjük a tejporral, sóval, cukorral. Beletesszük a tojásokat és a langyos vízben elkevert élesztőt. Jól összedolgozzuk. (Kézi dagasztással.) A duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkára/munkalapra borítjuk. Kettévágjuk, az egyiket még négy részre.
Először gömbölyűre formázzuk, pihentetjük 10 percig.
A négy kisebb darabot kézzel meglapítgatjuk, majd a két oldalát behajtjuk, lenyomkodjuk, majd a felső részt a feléig hajtjuk, lenyomkodjuk, és lefele görgetjük, kicsit megnyomkodva. A végét is „odaragasztjuk” és ez lesz az alja. – A nagyobb darabbal is hasonlóan járunk el, csak egy kis vekni kenyérhez hasonló formát alakítunk ki.
Sütőpapírral/megkent-lisztezett tepsire tesszük, duplájára kelesztjük. Ollóval/késsel > alakú vágásokat csinálunk, illetve a veknit csak bevágjuk. Felvert tojással megkenjük a bucikat és előmelegített sütőben 180 fokon, 20 percig sütjük.
Megjegyzés: Szendvicsnek is lehet adni, a veknit kenyér helyett készítem. Puha, finom, nem szárad meg. – Az eredeti receptben 10 db-ra osztjuk a tésztát, kisebbet lesznek, és gépben készül.
(Köszönet Limara: Molnárka tészta receptjéért.)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bucik – kicsi, nagy