Buci

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
2,5 dl. tej
2,5 dkg, olvaszott margarin
2,5 dkg. élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

*

Elkészítés:

Van egy jól bevált tejes sóskifli receptem, amelyből készült friss, ropogós kifliket a család minden tagja imádja.
Van, amikor úgy rákattannak, hogy nem győzöm sütni, olyan hamar elfogy.
Gondoltam egyszer, hogy nem foglalkozom én a kiflik böngyörgetésével, lesznek belőle kis bucik – csak hamarabb végzek.
Azóta a kifli receptje alapján rendszeresen készülnek a kis bucikák is.
A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztok (élesztő cukros, langyos tejben felfuttatva, majd a többi hozzávalóval szép sima tészta készül), letakarva duplájára kelesztem.
Enyhén lisztezett deszkán 3-4 részre osztva kis bucikat formázok, mint a kenyeret.
Beindítom a sütőt, s már ekkor egy kislábosban teszek a sütő aljára forró vizet, had legyen jó gőzös a sőtő, mire bekerülnek a kis bucik.
Ha van 2 egymásra illő tepsink, akkor azokat egymásra fektetve, előtte vízzel jól bespriccelve a tésztát és a tepsit is, ugyanezt a hatást érjük el.
Míg a sütő 210 fokon melegszik, 20 percig hagyjuk a megformázott péksüteményünket kelni.
A sütési idő kb.
30 perc.
Miután kivettük a sütőből, azon forrón vízzel ismét lespricceljük.

Buci