Hozzávalók:
80 dkg harcsafilé
3 gerezd fokhagyma
Só, őrölt bors
2 evőkanál olaj
A töltelékhez:
20 dkg durvára darált sózott mogyoró, vagy mandula
4 zsemle
2 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
15 cm póréhagyma
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A halfilét megmossuk, leszárogatjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, présen átnyomjuk, és ezzel a szeletek mindkét oldalát megkenjük, közben sóval és borssal is megszórjuk. A haldarabokat vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk.
A töltelékhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. A darált mogyoróval és a tojásokkal összedolgozzuk.
Sóval, őrölt borssal és a felaprított zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha nagyon lágy, egy kevés zsemlemorzsával sűrítjük.
A masszát vizes kézzel a halszeletekre halmozzuk, tetejüket egy kevés olajjal vékonyan megkenjük. Előmelegített 190 C-os sütőben (légkeveréses sütőben 175 C) 12 perc alatt pirosra sütjük. Sütőtökcsókkal körülrakva tálaljuk.
Sütőtökös burgonyapürével, vagy natur burgonyapürével tálaljuk.


