Hozzávalók:
1 tészta: 6 tojás
*
Elkészítés:
1 tészta : …6 tojás,14 dkg p.cukor,1 cs. vanília,3 dkg kakaó,8 dkg darált mogyoró,7 dkg daraliszt,fél cs, sütőpor-ebből piskótát sütünk kerek torta formába,mikor kihűlt ketté vágjuk ……..2 .tészta:6 tojás,14 dkg p. cukor,reszelt citrom héj,14 dkg d.liszt ,fél cs. süőpor-ebből piskótát sütünk, de nagyobb tepsiben,mikor kivesszük feltekerjük szélességében,mert mikor kihűl,kitekerjük a piskótát megkenjük krémmel és hosszában 5-6 felé vágjuk ….krém :4 tojás,20 dkg p.cukor ,25 dkg vaj 3 dkg kakaó,5 dkg darált dió.A tojást porcukorral gőz fölött addig verjük míg megsűrűsödik ,hadjuk kihűlni , a vajat és kakaót kikeverjük habosra és végül összekeverjük dióval és a kihűlt masszával……csokimáz:15 dkgp.cukor,1dl víz,3 dkg kakaó 2 dkg vaj ( én most nem tettem rá mivel ,vettem ehető képet,oldalát pedig úgy hagytam a krémmel kentem be ,ezért dupla krémet készítettem)…….összeállítás: a barna piskóta lapot (kör alakút) egyik felét megkentem krém egynegyedével aztán a sárga piskótát megkentem a egynegyed krémmel, szétvágtam 6 felé (3 cm- es csíkokat)hosszában ,az első csíkot feltekertem majd a torta közepére állítottam ,következő csíkkal, már körbe tekertem és igy tovább tekerni kell a csikokat a krémnek belső felén kell lenni ,majd megkentem a tetejét a 3. negyed résszel krémmel rátenni a második barna piskótát majd az egész tortát bekeni a maradék krémmel ,utánna csokimázzal bevonni