Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez
A tészta tetejére
Esetleg fagyigombóc a tálaláskor.
*
Elkészítés:
A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzzuk.
A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk.
A kissé kihűlt kakaós masszához keverjük.
( Célszerű akkora edénybe tenni, hogy minden beleférjen ).
Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok ) kb.
20-25 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük.
Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverjük bele a diót.
Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenjük, s csak akkor szeleteljük fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszikárdult rajta.
(Kb.
50 darab lesz belőle, 1 db 157 kcal)