Hozzávalók:
10-12 kockához:
2 dl tej
20 dkg vaj
5 dkg sötét kakaópor
25 dkg liszt
35 dkg barna cukor
1 csapott ek. szódabikarbóna
5 dkg étcsokoládé, aprítva
1 dl tejföl
2 tojás
10 dkg darált, vagy durvára vágott dió
1 narancs héja
A tetejére:
25 dkg natúr tejszínes krémsajt (lehetőleg a legjobb a mascarpone)
6-10 dkg porcukor (krémsajt sósságától függően)
kakópor
csokiforgács
*
Elkészítés:
A tejet, a vajat és a kakaóport egy lábasban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a felaprított csokoládét és a darált diót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajas részt, végül belekeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt narancshéj felét.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (31 cm*21 cm, kicsi tepsi!). 180 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg felemelkedik (kb. 15 perc), majd 160 fokra mérsékelve a hőmérsékletet, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítéséhez a krémsajtot a porcukorral és a maradék narancshéjjal először habverővel lassú fokozaton simára keverjük, majd magasabb fokozaton kenhető állagúra verjük.
Ezt követően egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd a süteményt tetszés szerinti méretűre szeleteljük.
Szeletenként csokoládéforgáccsal és/vagy kakaóporral díszítjük.
Tipp: Ha sütés közben felpúposodna a teteje, még meleg állapotban nyomkodjuk vissza kés pengéjével, így egyenletes felületet kapunk.
Forrás: Nők Lapja Konyha 100 legjobb sütemény


