Hozzávalók:
1 cs. Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
300 g tejföl 1 db vöröshagyma 2 ek. vaj, vagy olaj a tészta bekenéséhez
450 g brokkoli
300 g bébi sárgarépa
200 g zöldborsó
só, fehérbors, borsikafű, őrölt szercsendió ízlés szerint
2 db tojás
1 kk étkezési keményítő
1 mk citromlé
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megfőzött zöldségeket ( bébi sárgarépa, zöldborsó, brokkoli ).
A zöldségeket külön kell főzni.
Brokkolit forrásban lévő vízbe teszem és 5 percig főzőm kevés citromlét adok hozzá ( hogy üde zöld maradjon ).
Bébisárgarépát 5 percig, a zöldborsót 10 percig főzöm. ( egy csipetnyi sót teszek a forrásban levő vízbe )
A Tante Fanny teljes kiörlésű rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
A réteslap egy rétegét rátesszük egy nedves konyharuhára, majd olvasztott vajjal, vagy olajjal megkenjük.
A másik réteslapot 90 fokkal elfordítva rehelyezzük, majd hasonlóan a harmadik lapot ismételjük meg. Alsó egynegyedére helyezzük a tölteléket, a tészta széleket tojással bekenjük, és a konyharuhával segítve óvatosan feltekerjük. ( a tészta szélét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki ).
A sütőt 200 C fokra felmelegítjük, és aranysárgára sütjük.
Töltelék:
A tejfölt, és a tojást símára keverjük, majd megfűszerezzük, és hozzáadjuk a pirított hagymát, és a leszűrt, és kihült zöldségeket.