Hozzávalók:
-6 db csirke felsőcomb
-2 db vöröshagyma
-ízlés szerint só,bors,
-30 dkg brokkoli
-5 dkg vaj
-5 dkg liszt
-2 dl tej
-2 dl főzőtejszín
-1 csokor petrezselyem
-1 dl majonéz
-50 dkg Soós fodros kocka tészta
*
Elkészítés:
Csirkecombot megmossuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Ízlés szeint sózzuk, borsozzuk, megpucolt hagymát cikkekre vágjuk és a húsok tetején elosztjuk.
Fóliával letakarva sütjük.
Vajat felolvasztjuk, meghíntjük liszttel.
csomómentesre keverjük és ráöntjük a tejszínnel lekevert tejjel.
Fűszerezzük sóval, borssal, belekeverjük a felaprított petrezselyzöldjét és a majonézt.
Brokkolit rózsáira szedjük és sós vízbe fél puhára főzzük.
Amior a hús félig megsült, rátesszük a főtt brokkolit, meglocsóljuk a szósszal és fólaia nélkül készre sütjük.
Soós fordos tésztát sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, majd a hússal tálaljuk.