Brokkolis gombás lepény Tante Fanny

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Könnyű

Brokkolis gombás lepény Tante Fanny

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
50 dkg brokkoli
20 dkg szegfűgomba
4 db tojás
2 dl tejföl
10 dkg sajt
pár csipetnyi bazsalikom ( szárított is lehet )
só, bors ízlés szerint
Toldi fűszereket használtunk.

*

Elkészítés:

Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük és a kivajazott pite sütőformára helyezzük.
Körbe vágjuk, majd a leeső részekből peremet készítünk.
Villával megszurkáljuk és alufóliát helyezünk rá és megszórjuk száraz babbal, vagy rizs is lehet. ( vakon sütés, illetve elősütés ).
10 percig sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát és a babot, és még 5 percig sütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós forrásban lévő vízben 3 percig főzzük.
A brokkolit lecsurgatjuk és a kehelybe helyezzük.
Rátesszük a szegfűgombát és meghintjük bazsalikommal.
( Közben a gombát megmossuk, a tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.  )
Az összekevert gombás keveréket ( tojásos, tejfölös ) ráöntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 c fokos előmelegített sütőben 30-40 percig készre sütjük.
( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű )

Brokkolis gombás lepény  Tante Fanny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Brokkolis gombás lepény Tante Fanny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!