Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
1 nagyobb brokkoli vagy 1/2 kg mirelit brokkoli rózsa
só
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
A besamel mártáshoz:
1/2 l tej
10 dkg vaj vagy margarin
3 ek. finom liszt
ételízesítő
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
A tetejére:
20 dkg reszelt trappista sajt
*
Elkészítés:
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk.Kevés olajon fehéredésig sütjük.
A brokkolit gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük.
Elkészítés:A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk,beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk majd fejöntjük forró tejjel .Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük.Ízesítjük ételízesítővel,borssal és szerecsendióval.A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból.Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


