Hozzávalók:
8 szelet csirkemell(80 dkg)
Só –ízlés szerint
Őrölt bors-ízlés szerint
A besamelhez:
12 dkg vaj
6 ek finomliszt
4,5 dl tej
3 dl tejföl
Só: ízlés szerint
Őrölt bors: ízlés szerint
A tetejére:
50 dkg brokkoli rózsa
15 dkg reszelt sajt
Az elősütéshez:
2 dl étolaj
*
Elkészítés:
A hús szeleteket enyhén sózzuk, őrölt borssal meghintjük.
Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, majd a hús szeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
Egy tepsibe vagy nagyobb hőálló tálba tesszük, nem szorosan egymás mellé.
A brokkoli rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A besamel mártást elkészítjük.
Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként hozzá adagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot és csomómentesre felfőzzük.
Tűzről levéve bele keverjük a tejfölt.
A tepsiben várakozó hús szeleteken elosztjuk a brokkoli rózsákat, mindegyik tetejére adagolunk a mártásból és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Rizzsel, burgonyával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!