Hozzávalók:
10 g vaj
1 közepes vöröshagyma
250 g brokkoli
víz
80 g tejszín
csipetnyi só
késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A levesbetéthez:
szikkadt kenyér
szalonnacsíkok
brokkoliszárak felcsíkozva
*
Elkészítés:
A brokkolit szétbontjuk, megmossuk.
A vajat felolvasztjuk, üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát.
Rátesszük a brokkolit.
Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk, fűszerezzük.
Visszatesszük a tűzhelyre és forrásig melegítjük.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk a szalonnacsíkokkal és felcsíkozott brokkoliszárakkal.


