Hozzávalók:
25 dkg brokkoli ,
2-3 kisebb burgonya ,
1 ev kanál reszelt vöröshagyma ,
2-3 gerezd fokhagyma ,
6 -7 dl húsalaplé ,
só ,
pici zsíradék
1 nagy szelet szikkadt kenyér .
*
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, szárát meg hámozzuk és meg mossuk.
A meg tisztított meg mosott burgonyát apró kockára vágjuk.
A pici zsíradékon meg dinszteljük a vöröshagyát rá rakjuk a burgonyát és a brokkolit.
Fel öntjük a húsalaplével, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük.
Amikor meg főtt bot mixerrel össze turmixoljuk.
Visza tesszük a tűzre és egy rottyanást főzzük.
Amikor kész a leves szikkadt kenyeret apró kockára daraboljuk és egy serpenyőben kissé meg pirítjuk.
Tálalásnál a levesbe rakunk a pirított kockákból.


