Hozzávalók:
1/2 kg brokkoli
2 ek, vaj
1 kis fej hagyma
2 cikk fokhagyma
2 dl tejföl, vagy tejszín
só
bors
szerecsendió
4 db. lapkasajt
*
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát világosra pirítom a vajon, rányomom a fokhagymát és hozzáteszem a megmosott, rózsáira szedett brokkolit. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom, teszek bele kevés szerecsendiót és puhára főzöm. Ekkor kiveszek pár kis rózsát a díszítéshez, a többit összeturmixolom a tejföllel, vagy tejszínnel. Én a tejfölt részesítem előnyben, mert szeretem ha kicsit savanykás a leves. A tányéron brokkoli rózsával díszítem és lapka sajtot teszek rá, ami a forró levestől kicsit megolvad.