Hozzávalók:
1 L alaplé – csont
500 g brokkoli
1 dl főzőtejszín
só
bors – fehér (őrölt)
Betétnek: Szárított kenyér kocka
*
Elkészítés:
A húsleves alapot feltesszük forrni.
Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk.
Ha forr a levesalap, hozzáadjuk a brokkolit. Nem szabad túlfőzni, mert az értékes tápanyagok elvésznek (Kb.10 perc).
Ha kész a brokkoli, előveszünk egy turmixgépet vagy botturmixot és összeaprítjuk. Közben hozzáadjuk a tejszínt is és tovább turmixoljuk Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, Még egyszer feltesszük forrni, hogy az ízek érjenek össze, majd tálalhatjuk. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínnel, sajttal vagy szárított kenyér kockával.