Hozzávalók:
Hozzávalók:
kb. fél kg. brokkoli
2 dl főzőtejszín
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves (vagy 2 db húsleves-kocka)
1 lapos evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
Tálaláshoz:
pirított kenyérkockák, magvak (lenmag,
szezámmag, tökmag, napraforgó)
*
Elkészítés:
Étolajon az apró kockára vágott vöröshagymát pici sóval megdinszteljük, majd a megmosott és darabjára vágott brokkolit belerakjuk, s felöntjük a húslevessel.
Ha nincs húslevesünk, akkor felöntjük vízzel, belerakunk 2 db húsleves-kockát, amit villával összetörünk.
Belerakjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát is.
Addig főzzük, amíg jól megpuhul a brokkoli.
Megkóstoljuk, ha kell, kicsi sót rakunk bele.
Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, s visszarakjuk a tűzhelyre.
Közben a lisztet egy bögrében összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe, s még kb.
5-8 percet forraljuk, s el is készült a leves.
Pirított kenyérkockákkal, magvakkal tálaljuk.