Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja,(vagy rövidkaraj) 2ek, mustár, bors, só, ízlés szerint, 1 ek sertészsír, ( a tepsi kenéséhez ) 2 ek vaj a tetejére
A töltelékhez: 4 sz
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 – 60 percig
Savanyúságot adok hozzá.