Brassói csirkemellből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Brassói csirkemellből

Brassói csirkemellből

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 csirkemell (kb. 70 dkg.)
1 fej fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
kevés só,
őrölt bors ízlés szerint,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
10 dkg füstölt szalonna, vagy használható zsír, esetleg étolaj,
csipetnyi kakukkfű,

*

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk.
Használhatunk zsírt, vagy étolajat is a szalonna helyett.
A húst apróra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk.
(a csirkemell esetében ez kb.
5 perc.
) Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát.
Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el.
Megsózzuk, megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig összefőzzük.
Mivel a brassói jellegzetes körete a sült krumpli, azt is elkészítjük közben.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Brassói csirkemellből