Hozzávalók:
2 csirkemell (kb. 70 dkg.)
1 fej fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
kevés só,
őrölt bors ízlés szerint,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
10 dkg füstölt szalonna, vagy használható zsír, esetleg étolaj,
csipetnyi kakukkfű,
*
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk.
Használhatunk zsírt, vagy étolajat is a szalonna helyett.
A húst apróra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk.
(a csirkemell esetében ez kb.
5 perc.
) Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát.
Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el.
Megsózzuk, megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig összefőzzük.
Mivel a brassói jellegzetes körete a sült krumpli, azt is elkészítjük közben.