Brassói aprópecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1.5 kg sertés lapocka, vagy comb
1 db vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt fűszerpaprika
1 dl rozébor
1 ek keményítő
őrölt bors

*

Elkészítés:

A sertés húst csíkokra ( tokányra ) vágom, a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát összezúzom.
A vöröshagymát és a fokhagyma felét a zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a paprikát, felöntöm a borral és megforralom.
Ezután beleteszem a csíkokra vágott húst, paradicsomot, sózom, megszórom borssal, köménnyel, pirospaprikával és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítom.
Amikor a hús levet enged, visszaveszem a tüzet és fedő alatt a hús puhulásáig főzöm, közben néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
A maradék fokhagymát 2 dl vízzel és a keményítővel elkeverem és amikor a hús megfőtt, hozzáadom az egészhez egyet forralok rajta és tálalom.
Sült hasáb krumpli illik hozzá, de párolt rizzsel és főtt krumplival is sokan szeretik.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/06/brassoi-apropecsenye.
html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Brassói aprópecsenye