Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb (én karajból szoktam)
napraforgó olaj
30 dkg zöldborsó
1 kg burgonya
1 db húsleveskocka
őrölt bors, pirospaprika, só, majoranna
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A megtisztított húst kockára vágjuk, olajban pirosra sütjük. Kevés vízben a húsleveskockát feloldjuk, a húsra öntjük. Ez adja a sóját is, de kóstoljuk meg, ha kívánkozik, akkor sózzuk meg. Őrölt borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
Amikor majdnem kész, adjuk hozzá a zöldborsót is, és pároljuk puhára, majorannával szórjuk meg.
Eközben a kockára vagy hasábokra vágott burgonyát olajban megsütjük. Én nem szoktam összekeverni a hússal, mert nem szeretem, ha megpuhul a burgonya. Így frissen a húshoz adva tálalom.