Brassói aprópecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Brassói aprópecsenye

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg sertéscomb vagy lapocka
15 dkg húsos füstölt szalonna
1-1,5 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma

őrölt fekete bors
csipet majoránna
1 ek.paradicsompüré
étolaj

*

Elkészítés:

Előkészítés: A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk,egy csipet majoránnát teszünk rá. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.

Brassói aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Brassói aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!