Hozzávalók:
kb 1/2 kg kakasmell (bármilyen hús jó, ki mit szeret)
só, őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma reszelve.
Zsír, vagy olaj
vöröshagyma
esetleg még só, bors, fokhagyma
őrölt pirospaprika
majoránna
burgonya
*
Elkészítés:
Reggel a kockára vágott húst sóztam, fehér borsoztam, és 3 nagy gerezd fokhagymát ráreszeltem, jól összekevertem, és 1 napot állni hagytam, hogy érlelődjön.
Közben a burgonyát kockára vágva kicsit előfőztem, leszűrtem és kihűtöttem.
(most nem főztem elő a burgonyát, csak sütöttem!) Serpenyőbe tettem kacsazsírt, felforrósítottam, beleöntöttem a húst, és jól megpirítottam, majd egy másik lábasban szintén kacsazsíron megdinszteltem 1 aprított vöröshagymát, erre öntöttem az előpirított húst, meghintettem majoránnával, kevés őrölt piros paprikával, jól összekevertem, nagyon kevés vizet adtam hozzá, és készre főztem, inkább pirítottam.
A vizet többször pótoltam, hogy le ne égjen.
A burgonyát olajban kisütöttem, majd összekevertem a hússal.