Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
50 dkg megpucolt krumpli
1 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehérbors
pirospaprika
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A sertéscombot apró kockára vágjuk, majd ugyanúgy a krumplit is.
Egy serpenyőben kicsi olajon megpirítjuk a sertéshúst, amit előzőleg besóztunk, majd vizet öntünk alá, s fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul.
Ezután levesszük róla a fedőt, s addig sütjük, míg elpárolog alóla a víz.
Közben forró olajban megsütjük a krumplit, majd megsózzuk.
Ha megsült a hús és a krumpli, akkor jénaiba beleszórjuk, 1 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón összetörünk, s rászórjuk a húsra, majd jól összekeverjük a krumplival, s egy késhegynyi pirospaprikát és fehérborst is hozzákeverünk.
Még forrón tálaljuk…