Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb
1 nagyobb fej hagyma
2 ek. zsír
só, bors, ízlés szerint
2 kk. kanál majoránna
4-5 cikk fokhagyma
1 kg krumpli
olaj vagy zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
A húst kis darabokra aprítom.. A hagymát karikára vágom és a zsírban megfonnyasztom, amikor világosbarna hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik. Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal és beleteszem az aprított fokhagymát is. Tapasztalatom alapján a majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van, mert a sertéshúsnak kell másfél óra még ilyen apróra vágva is, amíg megpuhul és a majoránna ha ennyi ideig fő, megkeseredik és az egész étel keserű lesz tőle. Fedő alatt párolom, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, hozzáteszem a majoránnát is.
A krumplit kockára vágom, olajban, vagy zsírban kisütöm. Lehet a kettő keveréke is. Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit és a közepére halmozom a finom, szaftos húst.