Hozzávalók:
60dkg sertéslapocka
10dkg kolozsvári füstölt szalonna
8 közepes gerezd fokhagyma
1paprika
2ek paradicsompüré
só
bors
étolaj v zsír
víz
Körethez: 1,5-2kg burgonya ,étolaj
*
Elkészítés:
A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk.Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát,hozzáadjuk a húst,ami levet fog ereszteni,de zsírjára sütjük
.Ezután beletesszük a darabolt paprikát ,az apróra vágott fokhagyma felét borsot.Óvatosan sózzuk a szalonna miatt.Kb 1dl vízet öntünk rá,és fedő alatt pároljuk.
A vizet közben pótoljuk,ha nagyon elfőné.20 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét,és addig főzzük,míg a hús megpuhul.Nem baj,ha közben többször is zsírjára sül,annál finomabb
.Az utolsó 5 percben beletesszük a fokhagyma másik felét.
Közben a burgonyát felkockázzuk,megfőzzük,és olajban is megsütjük.Hozzákeverjük a húshoz.