Brassói aprópecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Brassói aprópecsenye

Recept leírás:

Hozzávalók:

60dkg sertéslapocka
10dkg kolozsvári füstölt szalonna
8 közepes gerezd fokhagyma
1paprika
2ek paradicsompüré

bors
étolaj v zsír
víz
Körethez: 1,5-2kg burgonya ,étolaj

*

Elkészítés:

A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk.Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát,hozzáadjuk a húst,ami levet fog ereszteni,de zsírjára sütjük
.Ezután beletesszük a darabolt paprikát ,az apróra vágott fokhagyma felét borsot.Óvatosan sózzuk a szalonna miatt.Kb 1dl vízet öntünk rá,és fedő alatt pároljuk.
A vizet közben pótoljuk,ha nagyon elfőné.20 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét,és addig főzzük,míg a hús megpuhul.Nem baj,ha közben többször is zsírjára sül,annál finomabb
.Az utolsó 5 percben beletesszük a fokhagyma másik felét.
Közben a burgonyát felkockázzuk,megfőzzük,és olajban is megsütjük.Hozzákeverjük a húshoz.

Brassói aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Brassói aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!