Hozzávalók:
§ 40 dkg sertés lapocka (v. pulyka apróhús)
§ 60 dkg burgonya
§ 3-4 gerezd fokhagyma
§ 1 tk majoranna
§ 1 erőleves kocka
§ 1 tk pirospaprika
§ olaj, só, törött bors,
*
Elkészítés:
1. A húst kisebb kockára vágom, majd kevés olajon barnára pirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom az apróra zúzott fokhagymát és rászórom a majorannát. Kevés vízben feloldom a leveskockát, a húsra öntöm és fedő alatt puhára párolom. Közben a kockára vágott burgonyát bő, forró olajban megsütöm.
2. A húst zsírjára sütöm és hozzáadom az alaposan lecsepegtetett sült burgonyát. Összeforgatom és néhány percig együtt párolom.
3. Végül meghintem egy kávéskanál pirospaprikával, alaposan összekeverem, majd finom, házi jellegű savanyúsággal tálalom.