Brassói aprópecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

95

Nehézség

Könnyű

Brassói aprópecsenye

Recept leírás:

Hozzávalók:

Én ezt általában sertéshúsból készítem.
1 kg sertéscomb felkockázva
2-3 fej vöröshagyma felkockázva
só, bors, fokhagyma fűszersó, pirosarany
pici sárga paprika
negyed paradicsom
tört pirospaprika
burgonya, olaj vagy zsír a sütéshez
paleosan a köret kockára vágott karalábé picit előfőzve, majd megsütve

*

Elkészítés:

A hagymát felkockázom és kevés zsíron üvegesre pirítom, majd hozzáadom az ételízesítőt, tört pirospaprikát összekeverem, pici levet teszek hozzá és beleteszem a felkockázott húst. Felteszem főni, mikor fehéredik a hús, azaz már forrt egyet, beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Főzöm kb. 10 percig, aztán hozzáadom ízlés szerint a borst, pirosaranyat, kevés fokhagyma fűszersót, vagy két gerezd fokhagymát áttörve. Készre főzöm a pörköltet, hogy a hús megpuhuljon a szaft sűrű legyen. Közben a burgonyát megpucolom, felkockázom és kisütöm, megsózom kicsit vagy fokhagyma fűszersóval. Aztán összekeverem a pörivel. Nálunk amióta ismerem így készítjük.

Brassói aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Brassói aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!