Hozzávalók:
Én ezt általában sertéshúsból készítem.
1 kg sertéscomb felkockázva
2-3 fej vöröshagyma felkockázva
só, bors, fokhagyma fűszersó, pirosarany
pici sárga paprika
negyed paradicsom
tört pirospaprika
burgonya, olaj vagy zsír a sütéshez
paleosan a köret kockára vágott karalábé picit előfőzve, majd megsütve
*
Elkészítés:
A hagymát felkockázom és kevés zsíron üvegesre pirítom, majd hozzáadom az ételízesítőt, tört pirospaprikát összekeverem, pici levet teszek hozzá és beleteszem a felkockázott húst. Felteszem főni, mikor fehéredik a hús, azaz már forrt egyet, beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Főzöm kb. 10 percig, aztán hozzáadom ízlés szerint a borst, pirosaranyat, kevés fokhagyma fűszersót, vagy két gerezd fokhagymát áttörve. Készre főzöm a pörköltet, hogy a hús megpuhuljon a szaft sűrű legyen. Közben a burgonyát megpucolom, felkockázom és kisütöm, megsózom kicsit vagy fokhagyma fűszersóval. Aztán összekeverem a pörivel. Nálunk amióta ismerem így készítjük.