Hozzávalók:
60 dk sertéstarja, 1/2 fej vöröshagyma,4-5 gerezd fokhagyma, egy kiskanál piros arany, só ízlés szerint, 1 teáskanál vegeta
3 szem nagy krumpli
1 1/2 dl olaj és 2 ek zsír a sütéshez.
*
Elkészítés:
A húst felkockázom, és átsütöm az olaj és zsír keverékén.
Majd fedő alatt párolom, hogy jól átpuhuljon.
Ha kész akkor kiszedem egy lyukas kanállal és a helyén megsütöm a szintén kockára vágott keumplit.
A vöröshagymát lereszelem az almareszelőn, hozzáteszem a fokhagymát amit szintén átnyomtam a fokhagymanyomón.
Ha kész a krumpli kiszedem egy jénaiba és a húst visszateszem a zsiradékba és hozzáadom a hagymákat, jól elkeverem és lefedve pár percig összepárolom, na meg a vegetát is most dobom rá.
Ha kész akkor a krumplival elkeverem és kovászos uborkával fogyasztottuk!
Nagyon finom lett!