Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
7 dkg sűrített paradicsom
1 csapott mokkáskanál szárított bazsalikom
15 dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
petrezselyem
só, bors, majoranna
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát.
Az első sípolásnál lezártam és hagytam párolódni.
Amikor megpárolódott hozzákevertem a reszelt sajtot, megborsoztam.
A paradicsom pürét egy kevés vízzel felhígitottam, bazsalikommal izesítettem és összeforraltam.
A kockára vágott csirkemájat majorannával és borssal megfűszereztem és bő forró olajban kisütöttem.
A sajttal összekevert riszt vizezett koronaformába simítottam és kitöltöttem ( nekem szilikon kuglóf formám van) a formát.
A közepébe halmoztam a sült májat és a végén leöntöttem a forró paradicsomszósszal, petrezselyemmel megszórtam.