Boszorkány ujjak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg vaj/margarin
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
10 dkg hámozott mandula
2 ek. szezámmag
Díszítéshez:
5 dkg tortabevonó
1 tk. napraforgó olaj

*

Elkészítés:

Halloweenre, vicces partikra igazi meglepetés!
Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, rászórjuk a vajat/margarint, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. A tésztát jól összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük 15-20 percet.
Ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát (több kisebb cipóra osztjuk előtte), és kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Olyanra formázzuk, mintha egy-egy ujj lenne (középen legyen egy nagyobb bütyök).
Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd egy-egy felezett mandulát nyomunk mindegyiknek az elejére (ez lesz a köröm). Szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, a gőz fölött felolvasztott  tortabevonó csokoládét elkeverjük az olajjal, és kis ecsettel megfestjük a mandulák tetejét.

Boszorkány ujjak