Hozzávalók:
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,
4 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
10-15 dkg durvára vágott dióbél,
30 dkg DW sütőliszt
8 dkg zabpehelyliszt
Bármilyen lekvár.
*
Elkészítés:
a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából.
A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe.
Kikent sütő lemezre kb.
2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük.
Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.
Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.
Nagyon sokáig eltartható sütemény.