boszorkány karmok:)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

mircina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

boszorkány karmok:)

boszorkány karmok:)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája (kenéshez)
10 dkg mandulabél
lila ételfesték

*

Elkészítés:

A hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk,  hűtőbe rakjuk fél órára.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg őket.
A mandulabelet dobjuk forró vízbe   és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
A karmokat kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat körmöknek.  . 200 fokon  süssük (előmelegítve).

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

boszorkány karmok:)