Hozzávalók:
*8 közepes szelet csirkemell
*1 kk só
Bundához:
*3 nagyobb krumpli
*1 közepes tojás
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém
*3 púpos ek liszt
Forgatáshoz:
*2 púpos ek liszt
Sütéshez:
*Olaj bőven
Tálaláshoz:
*tejföl
*fokhagyma
*sajt
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, majd pépesre reszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a lisztet és jól összeforgatjuk.
Egy tálkába szórjuk a lisztet.
Az olajat felforrósítjuk.
A melleket először a lisztben forgatjuk meg, majd a krumplis tésztában és a forró olajban mindkét oldalukat világos barnára sütjük.
Ekkor a bunda elég kemény, de ha konyhai papírtörlővel bélelt fedeles jénaiba tesszük a husikat, mire az utolsó kisül, megpuhulnak.
Fokhagymás tejföllel megkenve és reszelt sajttal bőven megszórva kínáljuk.
Sült hasábbal vagy párolt rizzsel, melegen kínáljuk.