Hozzávalók:
rántott szelethez
6 szelet karaj
6 közepes nagyságú krumpli
30 dkg liszt
5 db tojás
30 dkg zsemlemorzsa
10 dkg só
1 mokkás kanál őrölt bors
1 liter olaj a sütéshez
krumpli püréhez
1 kg krumpli
2 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanél só
szalma krumplihoz
50 dkg krumpli
50 dl olaj
*
Elkészítés:
borzas hús
a karajt jól kiklopfoljuk sózzuk borsózzuk…a krumplit meghámozzuk nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a zsemlemorzsával
a húsokat lisztbe a felvert tojásba mártjuk majd a zsemlemorzsával összekevert krumpliba forgatjuk
takarék lángon sütjük
krumpli püré
a krumplit meghámozzuk sós vízben puhára főzzük…leszűrjük majd krumpli nyomóval átnyomjuk…hozzátesszük a margarint és a tejet a jól kikeverjük
szalma krumpli
a meghámozott krumplit nagyon vékonyra felszeljük és forró olajba aranysárgára megsütjük